architectural design

 
 
Appartementen
  HALLEPOORT

Project Hallepoort
ontwerp & aanvraag: 2007-2008
uitvoering: 2009-2010

 

Zoals de naam van het gebouw al doet vermoeden situeert dit project zich aan de inkom van Halle, komende vanuit Brussel.

De realisatie van dit hedendaags, stijlvol project wordt ingeplant in het nieuwe bijzonder plan van aanleg, het BPA STROPPEN, die tot doel heeft de toegang tot de stad Halle te verfraaien.

Het project, met een hedendaagse architectuur, biedt luxueuze en functionele appartementen aan, die strategisch gelegen zijn. De aanwezigheid van een ondergrondse parking biedt een “extra” aan veiligheid en comfort. Het hedendaags concept wordt afgewerkt door het gebruik van duurzame en kwaliteitsvolle materialen. De kwalitatieve materiaalkeuze, de strenge eisen qua akoestiek en de uitzonderlijke energieprestatie garanderen een ultiem leefcomfort. Voor het metselwerk werd gekozen voor Silikaatsteen. Met haar isolerende eigenschappen steekt Silka met hoofd en schouders boven de andere bouwstenen uit.

Voor de ramen is er gekozen voor duurzaam, thermisch onderbroken aluminium of PVC, gecombineerd met dubbel super isolerend glas met een isolatiewaarde met k=1,1 (=hoogrendementsglas).

Voor ecologische, economische en kwalitatieve redenen wordt er geopteerd voor een individuele verwarmingsinstallatie op aardgas in elk appartement.

www.hallepoort.be

Share