architectural design

 
 
Verbouwing
  WONING DM (Kester)

Gegeven: oude langshoeve.

FASE 1
Ontwerp & aanvraag :        1999-2000
Uitvoering :                        2001

 

Gevraagd: verbouwing van rechtergedeelte met optie om later het geheel in twee delen te kunnen splitsen, veel meer licht en ruimtelijkheid brengen in de woning.
Oplossing: een nieuwe uitbouw aansluitend op de zuidgerichte tuin, alsook andere grote raampartijen om rijkelijk licht in de woning te brengen en betere verbinding te realiseren met de mooie tuin. Verschillend materiaal gebruikt voor nieuw en oud volume: een rustieke baksteen voor de uitbouw, een minerale sierpleister op isolatie voor het bestaande volume met in de zijgevel een accent in hout (Stellac wood: alternatief voor tropisch hardhout). Uit ecologisch oogpunt werd ook gekozen voor verwarming via een ketel op aardgas gecombineerd met zonnepanelen en een zonneboiler voor het warmwatergebruik. Naderhand worden ook nog Foto-voltaïsche panelen geplaatst.

FASE 2
Ontwerp :                         2007
Aanvraag & uitvoering :     nog te bepalen

Gevraagd: verbouwing van linkergedeelte tot tweede woongelegenheid.
Oplossing: een verbouwing aansluitend op de zuidgerichte tuin met apart terras en klein tuintje, met grote raampartijen om rijkelijk licht in de woning te brengen en betere verbinding te realiseren met de mooie tuin. Zelfde materiaalgebruik als in eerste fase, een minerale sierpleister op isolatie gecombineerd met hout (Stellac wood: alternatief voor tropisch hardhout).

Share